Sunday, February 9, 2014

4 dalis. Naujieji Metai, smogas bei kelionės.

Sveiki. Naujas blogas sugrįžta po ilgesnės pertraukos, kadangi pastaruoju metu laiko daug nebuvo: darbas, kelionės, vakarienės kiniečių šeimose, pasivaikščiojimai po miestą laisvu nuo darbo metu ir t.t. Tačiau šiandien antra laisva diena ir laiko pagaliau yra.

Kinai išrado fejerverkus ir tuo tikrai didžiuojasi. 5 dienas prieš,
10 dienų po Naujų - karo zona ore. Ir jie labai pigūs.
Naujųjų Metų šventimas pagaliau baigėsi, niekada nemaniau, kad galiu pradėti nekęsti fejerverku, bet pasirodo tai įmanoma, kai juos pradėjo šaudyti non stop, 5 dienas prieš Naujus, o šiandien yra vasario 9, bet naktį juos vis dar šaudo karts nuo karto. Prieš keletą dienų buvo visiškai non stop, tad užmigti tikrai nebūdavo lengva karo zonoje :) Žmonės palengva grįžta iš savo šeimų į darbus, normalus gyvenimo ritmas atsistato, mūsų viešbutyje žmonių vėl nebėra (per pavasario festivalį pora dienų net nebebuvo laisvų kambarių). Naujuosius atšventėme kukliai, darbuotojų barake, o kitos dienos ankstyvą rytą reikėjo į darbą, todėl simboliškai sutikome Arklio metus.

Kiniškas gėrimas, kurį vadiname "daktaru" (dėl skonio panašaus į mediciną). Su kambarioku ukrainiečiu bei vienu iš viešbučio restorano darbuotoju. Naujųjų išvakarės.

Toliau šiame bloge norėčiau apžvelgti vietoves aplankytas per tas 24 dienas , jau praleistas Kinijoje, Anji mieste.

Kinijos Bambukų Muziejus bei parkas


Šiame muziejuje buvo labai įdomios informacijos apie bambukų istoriją, jų paplitimą, naudojimą, kas iš jų gaminama, ekspozicijose galima pamatyti bambukų fosilijų, kurioms daugiau nei 5000 metų, taip pat labai senų, kelių tūkstančių metų senumo daiktų pagamintų iš bambukų, taip pat net štai tokių daiktų, kurie puikiausiai veikia, pagamintų iš bambukų, kurių galima ir nusipirkti suvenyrų parduotuvėje:

Netgi klaviatūros bei pelės laidai - iš bambuko.
Dviratis iš bambuko. 
Galėčiau įkelti ir daug daugiau nuotraukų, bet jos yra Facebooke, todėl nėra tikslo jas kelti du kartus. Muziejus paliko gerą įspūdį, sužinojau daug įdomios informacijos, o toliau su drauge kiniete keliavome į sodą-parką, kuris yra toje pačioje teritorijoje. O ji yra už miesto, apie 10min kelio su autobusu ir dar 15 pėsčiomis. Ta diena buvo labai šilta, todėl visiškai nesijautė, jog tai yra antra sausio mėnesio pusė, viduržiemis. Tačiau lauke +20 ir saulutė šildė kaip gegužės gale Šiaurės Europoje...

Pastogė iš bambuko.
Nesijaučiau kaip viduržiemį apsuptas palmių.
Eidami toliau, pamatėme, kad ežeriuke galima išsinuomoti kiniška plaustą iš bambukų medžių. Tokius buvau matęs tik nuotraukose ir filmuose, todėl visada norėjau tokį pavairuoti, o ypač kai lauke šilta, pučia nestiprus vėjelis, aplinkui tyla, o vaizdai super gražūs, tada pasijauti, jog tikrai gyveni, ir supranti, kad gyveni tik kartą, todėl per tą gyvenimą reikia patirti kuo daugiau ir pamatyti kuo įvairesnių pasaulio vietų.

 
Taigi pasiplaukiojus pusantro valandos, atsipalaidavus ant ramaus, nuostabaus grožio ežeriuko, atėjo metas judėti į kitą šios teritorijos vietą - pandų mini zoo. 


Ten radome 4 pandas. Viena buvo trumpam išėjusi į lauko narvą, o kitos lindėjo savo vidiniuose narvuose ir mėgavosi bambukų lapais. Tačiau aš pirmą kartą gyvenime pamačiau pandą gyvai, tad dar vienas dalykas prisirašo prie ilgo sąrašo dalykų, kuriuos Kinijoje padariau/pamačiau pirmą kartą :D 



Pakeliui link autobusų stotelės negalėjau neužfiksuoti tokio gražaus, ramaus, tikros Kinijos vaizdelio:



Vos po kelių dienų, šį kartą su savo kambarioku ukrainiečiu, susiruošėme į kitą žymią Anji vietą, tai yra 中南百草园 (Bai co juan sodas).
Tą dieną oras buvo tikrai ne koks - lietus + smogas. Todėl matomumas nebuvo geras, tačiau žmonių taip pat visai nebuvo, todėl buvo geresnės galimybės padaryti fotografijas. 

Apleista valtis palmių saloje.. kurią aplanko tik antys bei gulbės, kurių čia tikrai netrūksta.
Baltosios arbatos laukuose.
O jei kas domitės arbatos istorija - štai čia šiek tiek baltosios arbatos istorijos Anji provincijoje, kuri yra garsi savo baltąja arbata.
Šiame parke pamatėme labai gražių vaizdų, laukinių gyvūnų - tigrų, hienų, liūtų, vilkų, erelių, zebrų, babuinų, beždžionių ir kitų. Nuotraukos taip pat yra Facebooke. Pabaigoje norėjome pakilti apsižvalgyti iš apžvalgos rato, tačiau dėl lietaus jis buvo uždarytas, tad teko vykti namo, tačiau šia kelione esame labai patenkinti, praleidę ten visą dieną, pamatėme labai daug gražių vaizdų bei retų gyvūnų.

Anji Fenghuang kalnas

Prieš keletą metų tai buvo kalnas kaip ir visi kalnai aplinkui Anji, tačiau dabar jis paverstas puikia pasivaikščiojimo vieta, bei apžvalgos aikštele, nuo kurios puikiai matosi visas Anji miestas (jei nėra smogo). Ant jo viršūnės teko pabuvoti jau keletą kartų: pirmą kartą dienos metu, kai buvo labai šilta, bet smogas buvo stiprus, todėl labai daug nesimatė, kitą kartą jau sutemus, bet be smogo, todėl buvo galima įžiūrėti gerokai toliau.

Stoviu ant Anji
Gera vieta pagalvoti apie gyvenimą
Prieš sutemstant

Naktinis Anji apšviestas įvairiausiomis spalvomis, kurios dar ir keičiasi.
Kalno papėdėje galima rasti labai gardaus maisto....
Smogas

Vietovė kurioje gyvenu yra viena švariausių Kinijoje, nes aplink mus auga daugybė bambukų miškų, kurie valo orą, tačiau vos papūtus stipresniam vėjui, smogas atnešamas iš kaimyninių provincijų, o tada pagal oro kokybės indeksą, užterštumas pakyla ir iki 375, tai reiškia - hazardous - rizikingas/pavojingas. O kaip tai atrodo ne skaičiuose, o tikrovėje, galite pamatyti štai čia:

Dar nespėjus normaliai prabusti iš miegų, susiruošus eiti į darbą.... vėl atsiduri panašiame į sapnų pasaulį...Pirmas vaizdas išėjus iš mūsų bendrabučio... Matomumas - 5 metrai.
23 aukštų pastatas, nuo kurio aš stoviu apie 5 metrus... Taigi vos vos 5 aukštai iš 23 įžiūrimi šioje foto.. atsitraukus keletą metrų atgal - pastatas tiesiog išnyktų ir atrodytų, jog jo net nėra.

Žiūrint į upės pusę... 
Eismo sąlygos gana pavojingos... bet kadangi tai buvo Naujųjų Metų rytas, to eismo net ir nebuvo...
Neblogos aplinkybės siaubo filmams filmuoti...

Mano viešbutis...

Tad šia smogo gaida ir baigsiu ketvirtąją dalį, tačiau kelionės dar visos tikrai neapžvelgtos, ir naujų nusimato jau greitai. Pavyzdžiui į Paryžiaus senamiesčio kopiją Hangzhou mieste. (taip, ir su Eifelio bokšto kopija), o taip pat ir į didįjį Šanchajų planuojame vykti šį mėnesį. Ačiū už dėmesį ir iki kito blogo :) 

1 comment: